Jag har upptäckt ett fel i min forskning på Tildas sida. Riktigt pinsamt faktiskt. Det gäller Jan Fredrik Perssons mor. Sara född 1782. Det har blivit en felläsning där.

Ibland roar jag mig med att söka på olika anors namn på internet för att kolla om någon annan forskar på samma släkt. Jag sökte på Sara Danielsdotter född 1782 och hittade henne på Anbytarforum. Men, hon var gift med en helt annan man än som jag hade. Hade hon varit gift flera gånger?

Jag kollade födelseboken, jo, hon fanns där. Jag tittade i husförhörslängden och hittade Jan Fredrik Persson som barn. Då såg jag det, helt tydligt. Modern hette inte Danielsdotter utan Samuelsdotter! Jag hittade även henne i födelseboken ett par sidor från den förra Sara. Jag sa adjö till en hel radda gamla anor som jag trott jag var släkt med. Jag tackar internet för det och den forskare som delat med sig av sin forskning på Anbytarforum. Plötsligt fick jag en helt ny gren att forska på. Det var riktigt roligt. Jag har så mycket anbortfall i min forskning, dvs. släktmedlemmar har gift sig med varandra, så det blev riktigt roligt att få en ny gren att forska på. I och för sig så upptäckte jag nya släktskap.

Sara är släkt med Lasse Rafvaelsson, det är även min morfar och farmor. Lasse ägde på sin tid själv en tredjedel av Västerbergslagens samlade förmögenhet. Det finns en hel del intressant material som handlar om hans sonson Widich Hansson som kallades “rike Widich”.

Läs mer på Jan Granaths blogg

http://slaktforskning.blogspot.com/2009/04/nar-kallorna-sinar-eller-vem-var-hans.html